L'heraldica es la ciencia del blaso. L'heraldica es va desenvolupar durant l'edat mitjana a tot Europa fins ara.

dimecres, 14 d’agost del 2013

CELEBRANT ARSENAL DE 125 - 1989 MERSEYSIDE EL MIRACLE PARTICIPACIO.


Està bé, així que la majoria de nosaltres ni tan sols havien nascut quan aquest esdeveniment històric que va ocórrer, jo ni tan sols sabia d'ell fins l'any passat, però quan ho vaig fer, em va volar el cap!
El partit, que té un significat històric, és sens dubte un dels moments més orgullosos de l'Arsenal a través d'ella de 125 anys l'existència. Res d'això havia passat abans, i aquest article us guiarà a través del que va ser el millor partit de futbol del segle 20.
El 1999 el partit es va situar en el lloc número 60 en 100 Greatest Moments del Canal 4 de televisió en 2002, el partit es va situar en el lloc número 15 a Channel 4 100 millors moments esportius, i en 2007 la meta de Michael Thomas va ser triat com el segon millor moment en la història d'Arsenal (segon de completar una temporada de la lliga sencera invicte en 2004).
En 2008-09, per commemorar el 20 aniversari de la victòria, segona equipació de l'Arsenal per a la temporada va ser dissenyat en el mateix disseny que el de la temporada 1988-89, l'aparell entre les parts que la temporada també va ser molt apassionant, acabant 4 - 4. (Arxavin va anotar 4, i la rivalitat era tan ferotge com ho era fa 20 anys.)


Per què aquest partit important per al futbol mundial?
En aquells dies, quan el Liverpool seguia sent una potència, i l'Arsenal estava entrant en la seva edat d'or, el Liverpool Football Club es va enfrontar a dos dels pitjors esdeveniments en la història del futbol - La Hillsborough i l'estadi Heysel de Desastres.

    
El desastre d'Hillsborough va ser un amor humana que es va produir el 15 d'abril de 1989 a Hillsborough, un estadi de futbol, ​​la casa del Sheffield Wednesday FC a Sheffield, Anglaterra, que va provocar la mort de 96 persones i 766 ferits, sent tots els fans del Liverpool FC Segueix sent el més mortífer desastre estadi relacionada amb la història britànica i un dels pitjors accidents de futbol internacional de la història.

    
La tragèdia d'Heysel es va produir el 29 de maig 1985, quan es premen els aficionats que escapaven contra una paret a l'estadi Heysel de Brussel · les, Bèlgica, com a resultat dels disturbis abans del començament de la 1985 Copa d'Europa entre el Liverpool d'Anglaterra i Juventus d'Itàlia. Trenta-nou seguidors del Juventus van morir i 600 van resultar ferides.

    
Aproximadament una hora abans de la final Liverpool-Juventus es va deure a posar en marxa, un nodrit grup d'aficionats del Liverpool va trencar una tanca que els separa d'una "zona neutral", que contenia els aficionats rivals Juventus. Els seguidors del Juventus van quedar enrere en les terrasses i lluny de l'amenaça contra un mur de contenció de formigó. Els fans ja asseguts prop de la paret van ser aixafats; finalment el mur es va ensorrar. Moltes persones van pujar a la seguretat, però molts altres van morir o van resultar greument ferits. El partit es va jugar tot i el desastre per tal d'evitar més violència.

    
La tragèdia va donar lloc a tots els clubs de futbol anglesos que es col · loquen sota una prohibició indefinida de la UEFA de totes les competicions europees (aixecada el 1990/91), amb el Liverpool està exclosa per un any més i un nombre d'aficionats del Liverpool processats per homicidi involuntari. El desastre va ser més tard va descriure com "l'hora més fosca de la història de les competicions de la UEFA".
Va ser un període de llimbs per al futbol, ​​igual que l'època medieval a Europa. Una cosa o algun esdeveniment van haver de canviar la cara del joc per reviure l'esport més global del món.
Des de llavors, el futbol no són els mateixos. Les aficions rivals es van mirar amb recel, els mitjans de comunicació pujat al carro i van crear la histèria, i el futbol, ​​el joc de l'alegria i la unitat va perdre la seva essència.
I es va fer la llum ...Arsenal v / s Liverpool a Anfield, el 26 de maig 1989 es va tornar el futbol al voltant.
La victòria a Merseyside en 1988-1989 va ser el futbol d'avui dia va tornar a néixer. Cobert àmpliament en els mitjans de comunicació, sinó que també és conegut pel comportament lloable dels normalment "massa entusiastes" els aficionats del Liverpool, que es van aixecar després del partit i van aplaudir tot l'equip d'Arsenal. Molts citen el partit com un punt d'inflexió fonamental en el futbol anglès. Escrivint a The Guardian, Jason Cowley va observar com en lloc dels disturbis, com havia passat a Heysel amb conseqüències fatals, els aficionats del Liverpool es van quedar després del partit i van aplaudir Arsenal ", com si entenguessin que estàvem al començament d'alguna cosa nova, que no ho faria pot no tornar a les formes de l'antiguitat ". Cowley descriu el partit com "el futbol de la nit era reborn" i que l'esdeveniment "reparar la reputació del futbol".
Sens dubte un moment brillant en la història de l'Arsenal.
PANORAMA
L'últim partit de la temporada de la Lliga de Futbol Anglès 1988-1989 va ser impugnat el 26 maig 1989 entre Liverpool i Arsenal, a Anfield planta de Liverpool. Per pura coincidència, va ser el partit entre els dos millors equips de la Primera Divisió i els equips eren prou a prop dels punts per al partit per actuar com un partit decisiu per al campionat de Primera Divisió. Arsenal necessitava per guanyar el joc per almenys dos gols per guanyar el títol, mentre que el Liverpool va gaudir de l'avantatge de local i s'havia guanyat la Copa FA el cap de setmana anterior. Tot i ser perdedors marcats, Arsenal va guanyar 2-0, amb un gol en l'últim minut anotat per Michael Thomas - la meta final, en l'últim minut, de l'últim partit de la temporada de la lliga - donant-los el seu novè títol de Primera Divisió i la negació de Liverpool la possibilitat d'un segon doble. El partit es considera que és la conclusió més dramàtica d'una temporada de lliga en la història del futbol anglès.
ANTECEDENTS
El partit havia estat programat originalment per ser jugada en línia el 23 d'abril. No obstant això, el 15 d'abril Liverpool FA Cup semi-final contra el Nottingham Forest a Hillsborough ser l'escenari del pitjor desastre en la història del futbol anglès, amb 96 aficionats aixafats a l'interior de l'estadi. El dispositiu de Liverpool-Arsenal es va posposar, sense data adequada trobat fins després de la final de la Copa FA. Liverpool va vèncer a Everton per 3-2 en el partit, el que significa que en cas de guanyar el títol de Lliga, així, seria completar una històrica segona doble.
Arsenal havia estat l'equip líder en la part superior de la Primera Divisió durant gran part de la temporada. A la tornada de l'any, havien estat 15 punts d'avantatge sobre el Liverpool, però la seva forma reduïda ja que la temporada va arribar a la seva fi, mentre que el Liverpool havia estat invicte des de l'1 de gener. En el període previ al partit d'Anfield, l'Arsenal va perdre davant Derby County i va empatar amb Wimbledon, Liverpool va guanyar dues vegades, per 2-0 davant el QPR i 5-1 contra el West Ham United, el que els permet superar Arsenal amb un joc per jugar i prendre un millor diferència de gols. A la vigília del partit, eren tres punts d'avantatge, amb la taula a la recerca de la següent manera:# Equip P W D L F A DG Ptos1 Liverpool 37 22 10 5 65 26 39 762 Arsenal 37 21 10 6 71 36 35 73
Una victòria d'Arsenal portaria tant a nivell equips - l'Arsenal per guanyar el títol haurien de guanyar per dos gols per guanyar en gols - que hauria estat el nivell per diferència de gols - o per tres o més gols per guanyar a porta diferència. Qualsevol altre resultat seria assegurar el títol per al Liverpool al seu lloc. Liverpool no ha perdut per dos o més gols a Anfield en tres anys, i l'Arsenal no ha guanyat allà en quinze anys. D'altra banda, el Liverpool mai abans havia estat derrotat quan es reprodueix cap endavant John Aldridge i Ian Rush junts. Liverpool va ser pel que els favorits per guanyar el títol - seccions esportives del Daily Mirror LED amb el títol "No té una oració, l'Arsenal".


DETALLS DEL PARTIT26 maig 198920:05 BST Liverpool 0-2 Arsenal Anfield, LiverpoolAssistència: 41.783Àrbitre: David Hutchinson (Oxfordshire)Smith Gol 52 'Thomas Gol 90 +2'LIVERPOOL (4-4-2):
GK 1 Zimbabwe Bruce GrobbelaarRB 2 Anglaterra Gary AblettLB 3 República d'Irlanda Steve StauntonCB abril Escòcia Steve NicolCM maig República d'Irlanda Ronnie Whelan (c)CB juny Escòcia Alan HansenRM juliol República d'Irlanda Ray HoughtonCF 8 República d'Irlanda John AldridgeCF 9 Gal Ian Rush Substituït en el minut 32 º 32 'LM 10 Anglaterra John BarnesCM 11 Anglaterra Steve McMahonSuplents:DF 12 Anglaterra Barry cérvolFW 14 Anglaterra Peter Beardsley Substituït en el minut 32 º 32 'Manager:Escòcia Kenny DalglishOFICIALS DEL PARTIT

    
Àrbitres assistents:
        
Geoff Banwell
        
P Cullen

ARSENAL (5-4-1):
GK 1 Anglaterra John LukicRB 2 Anglaterra Llegeix DixonLB 3 Anglaterra Nigel WinterburnMF 4 Anglaterra Michael ThomasSW 5 República d'Irlanda David O'LearyCB juny Anglaterra de Tony Adams (c)MF juliol Anglaterra David Rocastle reservaMF 8 Anglaterra Kevin Richardson reservaCF 9 Anglaterra Alan SmithCB 10 Anglaterra Steve Bould Substituït en el minut 76 º 76 'MF 11 Anglaterra Paul Merson Substituït en el minut 73 º 73 'Suplents:MF 12 Anglaterra Perry Groves substituït en el minut 76 76 'MF 14 Anglaterra Martin Hayes substituït en el minut 73 73 'Manager:Escòcia George GrahamREGLES DE JOC

    
90 minuts, no hi ha temps o penals.
    
Tres punts atorgats al guanyador, cap de perdedor
    
Un dels punts adjudicats a cada un en cas d'empat
    
Dos substituts designats.
    
Màxim de dues substitucions.
Nota: 12 de 13 jugadors de l'Arsenal de la plantilla eren anglès. Només més tapat outfield jugador David O'Leary l'Arsenal era irlandès.
Esdeveniments del partit



ª part
La primera meitat del partit va ser una de les poques possibilitats, Arsenal va jugar amb una formació defensiva 5-4-1 amb David O'Leary en el paper inusual d'escombradora. Encara Arsenal no solia jugar d'aquesta manera, això va permetre al-backs complets Dixon i Winterburn més marge per impulsar i limitar joc per les bandes de Liverpool. Arsenal va fer tot el possible per restringir el joc aeri del Liverpool en els primers 45 minuts a través de la lluita contra i ràpid contraatac amb una pilota llarga, amb el flux del joc interromput i els dos equips s'anul · lin entre si, cap de les parts va construir cap impuls a la primera meitat amb poques ocasions clares.
Groves_Whelan


Segona part
Set minuts després de la represa, Whelan va ser penalitzat per una infracció en la vora de la zona de Liverpool. Nigel Winterburn va prendre el tir lliure indirecte, resultant, que es va reunir per Alan Smith amb un cop de cap. Jugadors del Liverpool van protestar, al · legant Smith no s'havia posat en contacte (i per tant l'objectiu hauria d'haver estat anul · lat, que ve directament d'un tir lliure indirecte) o que hi ha hagut un esforç per O'Leary. Després de consultar al seu assistent, l'àrbitre David Hutchinson vàlid el gol. Després del partit, ha recordat que cap dels jugadors del Liverpool sabia per què s'havien protestat, i repeticions de televisió confirmen que Smith es va posar en contacte.
Amb el marcador 1-0, Arsenal va empènyer cap endavant, però el Liverpool encara tenia l'avantatge. Al minut 74 una marcada Thomas va pegar a una passada de Richardson prop del punt de penal, però va disparar feblement i que va ser suprimida pel Liverpool porter Bruce Grobbelaar. El tècnic de l'Arsenal George Graham provocada Martin Hayes i Perry Groves, i va canviar a un 4-4-2 més orientada a l'atac. Això va donar espai Liverpool per contraatacar a través de Barnes i Aldridge. Aldridge i Ray Houghton dos tenien chances finals per igualar, però no treure profit d'ells; Houghton va tallar un xut des de la vora de la caixa d'ample, mentre que Aldridge va ser sorprès en fora de joc satisfer una throughball Barnes i va marcar un gol anul · lat després del xiulet s'havia anat. Quan va arribar a temps complet el joc es dirigia a un marcador de 1-0, pel que el Liverpool guanyaria el títol.
Grobbelaar v Merson
A mesura que el temps va passar més de 90 minuts, una lesió de Kevin Richardson va sostenir joc. Càmeres de televisió van mostrar centrecampista del Liverpool Steve McMahon va dir als seus companys va haver un minut restant. La lesió en si significava que seria, de fet, tres minuts de temps afegit jugat. Al segon minut de descompte moment Arsenal va llançar el seu atac final.



     
FETS

    
# Arsenal va guanyar la lliga. No obstant això, no va participar en la Copa d'Europa. Anglès Clubs encara estaven prohibides des d'Europa i que la prohibició no es va aixecar fins al 1990/91.
    
# Liverpool format pel seu relliscada en guanyar la temporada 1989/90. No han guanyat el títol des de llavors.
    
# Arsenal va tornar a guanyar venir primer per davant del Liverpool segon lloc el 1990-1991, quan el Liverpool va tenir un registre idèntic d'arrencada actual del Manchester City. (+ 10 victòries, 1 empat, sense derrotes.)
    
# Arsenal heroi, Michael Thomas, inclosos en 100 jugadors de l'Arsenal llista més endavant es va traslladar a Liverpool per a una temporada 7 anys entre 1991 a 1998! : O
    
# Fins i tot va anotar en la seva victòria a la Copa FA el 1992.
    
# Va ser un dels primers partits a ser televisats. 8 milions de persones van veure Arsenal crear màgia. I un dels comentarista d'era un ex entrenador del Tottenham. DOLÇ: D

    
# Va ser fet en un llibre, i després en una pel · lícula. Tots dos es titula "Fever Pitch".
    
L'autor Nick Hornby és un fan de l'Arsenal die-hard.


SIGNIFICAT
El partit va footbal de nou al seu venerat pedestal. Arsenal va fer tota una llegenda, es va convertir en una història d'Arsenal hora d'anar a dormir estimar pares dirien als seus fills. I probablement el malson de tot Scouser. Els jugadors de l'Arsenal es van convertir en herois de culte, Arsenal va derrotar al millor equip d'Anglès dels anys 80, i la història es va convertir en part del folklore Goon.
Per a mi, aquest és el més orgullós m'he sentit com un Gooner.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada